Frytki już Cię nie kręcą? Oglądasz programy kulinarne po nocach? Masz pasję do gotowania?

Zapraszamy do  szkoły gotowania - u nas poznasz tajniki pracy szefa kuchni oraz tajemnice surowców wykorzystywanych do przygotowania potraw!

 

 

  • Ciekawe tematy
  • Przepyszne zajęcia w profesjonalnym studiu kulinarnym
  • Intrygujące dyskusje
  • Fantastyczni prowadzący


  • Zapraszamy kucharzy, myśliwych oraz wszystkich, którzy chcą odkryć walory dziczyzny. Prowadzimy zajęcia dla pasjonatów oraz kursy doszkalające, które kończą się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji.

    Zagadnienia poruszane na warsztatach:

  • Historia i charakterystyka polskiej kuchni myśliwskiej
  • Biologia zwierzyny łownej w relacji do jakości dziczyzny. Kalendarz polowań
  • Obróbka wstępna surowca na elementy kulinarne w zależności
    od przeznaczenia w kuchni
  • Rosoły i buliony
  • Farsze i pasztety
  • Marynaty, solanki, bejce i zalewy. Szpikowanie i bardowanie
  • Sosy w kuchni myśliwskiej
  • Potrawy z mięsa:
    - duszone
    - smażone
    - pieczone
    - z rusztu
    - rożna
  • Polska kultura tradycyjnego stołu myśliwskiego

Dysponujemy profesjonalnie wyposażoną dojrzewalnią mięsa, rozbieralnią, wędzarnią, pomieszczeniem do produkcji wędlin oraz studiem kulinarnym.
Jedno spotkanie ma charakter wykładu oraz dyskusji, podczas której uczestnicy poznają tajniki pracy kucharza, mają zajęcia z towaroznastwa oraz dowiadują się, co to oznacza "zdrowe odżywianie".

Pozostałe spotkania mają charakter warsztatów - zajęcia odbywają się w profesjonalnym studiu kulinarnym, a uczestnicy pod okiem wykładowcy przygotowują tematyczne dania. Uczą się, jak - krok po kroku - przygotować potrawę i otrzymują komplet przepisów, aby móc we własnej kuchni eksperymentować ze smakiem.